„Алианц Арена“ ще бъде домакин на грандиозната церемония по откриването на Европейското първенство в. Първият мач от турнира ще се изиграе на стадиона на Байерн Мюнхен и противопоставя домакина Германия срещу Шотландия.

Емблематичният стадион ще заслепи както никога досега с церемония по откриването, предназначена да плени международните фенове и да събере подкрепа за всички отбори, предизвиквайки вълнението, което поставя началото на състезанието.

Церемонията ще бъде оживен и празничен спектакъл, вдъхващ живот на началото на Евро 2024 с динамична комбинация от цветове и различни форми, предназначени да носят радост и да насърчат чувството за единство сред всички, които гледат.

Този ще отекне по целия свят, олицетворявайки способността на Европейското да обединява феновете и да защитава приобщаването. „Футболът принадлежи на всички, независимо от културата, държавата, възрастта или произхода“, пишат от УЕФА.

Дизайнерът Карлос Наварете - Патиньо е творчески директор на церемонията. Хореограф Читлаи Кабайеро ще се стреми да постигне хармоничен баланс между създаването на изключителни запомнящи се преживявания и запазването на чувството за човешка топлина по време на творческия процес.

Сред ключовите послания на церемониите ще бъдат „Идваме заедно“, „Добре дошли в Германия и нейните градове-домакини“ и „Публиката се обединява“.

На сцената ще излезе развлекателната група „Balich Wonder Studio“, която ще се погрижи за доброто настроение на публиката със своите танци. В нея участват 280 професионалиста от световна класа, събрани от 20 страни.

Музикантите, които ще изпълняват песни на живо преди двубоя на откриването между Германия и Шотландия са Робин Шулц, Леони, Ле Шуук и Топик. На церемонията естествено ще бъде изпълнен и химнът на Евро 2024 – „Fire“.

Моментът настъпи! Германия и Шотландия откриват Евро 2024

Наръчник за Евро 2024 - вижте всички състави и пълната програма

Първенствата на Евро 2024 - къде е efbet Лига?

Пепе, Кристиано, Модрич - най-възрастните играчи на Евро 2024

Мачът на откриването на Евро 2024 ще противопостави двата най-възрастни отбора

Англия е най-скъпият отбор на Евро 2024, Румъния най-евтиният

Доминация, изненади, конкуренция и празник за футбола - кои са европейските шампиони?

„Чужденците“ на Евро 2024

Десетте звезди, които за първи път ще играят на Европейско

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS