Най-добрият български тенисист Григор Димитров се прибра в родното Хасково, за да отпразнува своя 30-ти рожден ден, който е утре. Първата ни ракета обаче продължава да тренира усилено и да се готви за предстоящите турнири на клей - в Женева и Ролан Гарос.

Димитров говори пред медиите, като заяви, че въпреки предстоящото тържество той е фокусиран изцяло върху представянето си в двете надпревари и допълни, че последните седмици са били трудни за него, тъй като не е спирал да тренира.

"Това е специално място за мен. Всеки път, когато се връщам изпитвам доста специални чувства. Не исках никъде другаде да си празнувам рождения ден, освен тук. След турнира в Рим усетих, че имам време да се прибера. Гледам да се насладя на момента. Да видя родителите си, да покажа на приятелката ми откъде съм. Не сме решили къде ще празнувам рождения си ден". 

"Гледам и да съм фокусиран върху турнира в Женева. Последните няколко седмици бяха трудни за мен, тренирах много. Мачовете обаче не се случиха, както исках. Това е тенисът, особено на клей. Предстоят още два турнира - Женева и Ролан Гарос. Гледам да съм фокусиран, това са важни турнири и искам да се представя добре".

"Пожелавам си здраве. Последните 2-3 години бяха доста странни. Нямаме нормални подготовки. Ден с ден не си прилича. Усеща се една много различна настройка за мачовете, тренировки".

"Още не съм се ваксинирал. Преценяваме какво да правим. Всеки си върши работата доста пълноценно. Ще има нови правила на АТР и тогава ще видим какво да правим. Най-неприятното нещо от цялата ситуация е, че няма публика. Вече почти нямам антитела, все пак боледувах преди година. Сега трябва да се пазя още повече".

"Очаквам майка ми да ми сготви пържоли. Не сме се виждали от 4-5 месеца. През тези няколко дни ще гледаме да сме заедно и да оценим тези моменти", каза Григор.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS