Григор Димитров отговори на любопитни въпроси от страна на свои фенове, изпратени му в Instagram. Българинът разказа как се е влюбил в тениса като дете и сподели с коя историческа личност би желал да прекара малко време.

"Ритуали? Зависи по кое време на деня играя. Обикновено се събуждам доста рано и най-важното нещо сутрин е да си изпия кафето (смее се). След това постепенно се събуждам, чета новини или книга, а ако имам повече време на разположение отивам във фитнеса за малко, след което закусвам", заяви той.

Григор говори дали е работил със спортен психолог. "Да, работил съм. Дори когато имаш чудесно семейство и приятели около себе си идва момент, в който искаш да започнеш да опознаваш самия себе си по-добре. Това важи с особена сила за тенисистите, които непрестанно пътуват и са далеч от дома. Винаги е хубаво да проведеш откровен, конструктивен диалог със себе си, но в същото време е добре до теб да има квалифициран професионалист, който да ти помогне да се справиш с всички емоции, които изпитваш. Мисля, че работата със спортен психолог определено помага", добави той.

"Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че спортът е в кръвта ми. От момента, в който хванах ракета за пръв път, тенисът се превърна в голямата ми любов. Много хора ме питат какъв щях да съм, ако не бях тенисист, и никога не мога да отговоря на този въпрос, защото за мен никога не е имало алтернатива. Така се влюбих в тениса", признава той.

"Извън тениса би бил каубой, не знам (смее се). Винаги съм обичал да шофирам и съм любител на адреналина, така че може би бих стана автомобилен състезател", добави той.

"Ако можех да избирам една известна личност, с която да се запозная, това е Мерилин Монро. Има толкова много мистерии около нея, така че наистина не бих отказал да прекараме малко време заедно", добави Димитров.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS