Григор Димитров: В момента просто се наслаждавам на това, което правя (ВИДЕО)

Инес Павлова Инес Павлова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров участва в събитие в Мадрид на първата компания-еднорог в България „Payhawk“, чийто първи глобален посланик е. Първата ракета на България говори пред българските журналисти, уважили събитието, преди началото на Мастърс турнира в испанската столица.

Григор Димитров стана първият глобален посланик на еднорог

„Периодът ми е… живея максимално. Не съм гледал никога нещата по този начин. Винаги съм гледал да вървя след целите си, да се боря докрай, може би това ми е едно от най0силните качества през годините. Всеки има моменти, в които не играе добре. Винаги съм казвал: „Никога не се отказвай“. През последната година и месеци нямах никакви очаквания. Очакванията за всеки значат нещо различно“, започна Гришо.

„Харесвам работата си, колко усилия трябва да хвърлям всеки ден – във фитнеса, в тениса, фокусирах се и през последните месеци играх солиден тенис. Когато тези неща са на добро ниво, имам шанс срещу всеки. Имах една свобода срещу топ-топ играчите на света. Не само с опит стават нещата, през много неща преминавам – физически, психически. Има моменти, в които няма как да съм на 100%, има умора, има мачове и турнири, които трябва да пропускам, но направих месеци, в които можех да играе тенис, играех тенис, това те кара да се чувстваш по-добре“, сподели още Димитров.

„Влизането обратно в топ 10 е една много добра новина за нас като отбор. Нивото е добре, тялото е добре, има добър резултат. Много време прекарах във фитнеса, но имах и време на корта, което е голям плюс. Колкото и „fit“ да си извън корта, имаш голяма специфика вътре. Най-добрият фитнес е да имаш повече минути на корта“, каза още Григор.

Той се върна към свое старо интервю, докато още е млад и е в Хасково, за да си вземе изпитите по физика, английски език, химия и география: „Продължаваме напред след толкова години. Най-доброто предстои. Във всяка сфера искам да гледам позитивно на нещата. В момента просто се наслаждавам на това, което правя.“

„Имам резултата за себе си. Може би съм по-осъзнат. Гледам да не влизам в такива мисли. Всеки е различен, но телците са малко по-различни. Идва момент, в който ти самият трябва да си направиш една равносметка за себе си какво е важното. Не говорим за оценки, гордея се с нещата, които правя, не само като играч, но и като мъж. Всичко това ми е един голям плюс. Искам да го оценя, по-рано нямаше как. Много от нещата, през които съм минавал, ми дават житейски опит. Това ми е било нещо, което винаги съм искал да го имам в себе си. През колкото повече неща минаваш, толкова по-добре. Това спокойствие идва с всички тези неща“, завърши Григор Димитров.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ