Григор Димитров даде специално интервю пред авторитетното издание The Times преди старта на Уимбълдън. Българинът сподели, че бекхендът с една ръка е един от най-трудните удари в тениса и добави, че вярва, че може да спечели титла от Големия шлем.

"Вероятно това е един от най-трудните удари в тениса. Ако питате мен, аз все още го обичам. Но очевидно не бих гарантирал за него", сподели Григор.

"Играта се е променила и развила. Има по-млади играчи, които удрят топката по-силно. Те са намерили добър начин да се поставят в положение, в което да ми е трудно, така че трябва да намеря начин да ги поставя в неудобно положение, като същевременно мога да използвам този удар. С една ръка трябва да използвам и физиката си малко повече".

"Не разполагам с много време. Иска ми се да имах повече, за да изляза с приятели или да си почина малко по-дълго, но не знам колко време ми остава като цяло. Не казвам, че съм стар, но в същото време съм много по-близо до края, отколкото до началото. Трябва да осъзнаеш това и да дадеш всичко от себе си", каза българинът.

"Първите години в живота ми вероятно бяха най-дивите като цяло. Чувствам, че съм преминал този етап и сега се чувствам малко по-уравновесен", добави той.

Григор говори и за факта, че изгря на сцената в може би най-великата ера на тениса, в която Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер доминираха.

"Не искам да казвам, че не е било възможно да се играе, но по това време трябваше да имаш нещо повече, защото не беше нужно да побеждаваш само един или двама играчи. Това беше най-големият проблем", разкрива първата ни ракета.

"Не се оплаквам, обичах това време. По някаква причина никога не съм съжалявал за него и никога не съм искал нещо различно. Тези момчета не само ме спряха много, но и мисля, че ме научи на много неща за живота. Трябва да го приемеш. Просто така е. Разликата беше много трудна за всички, особено повече за играчите от моето поколение. Чувствах, че никога не сме имали пролука, в която да стигнем до тези полуфинали и финали, за да бъдем по-постоянни на това ниво", сподели Григор.

"Разбира се, че вярвам", каза Димитров. "Но когато си мислиш, че вярваш, трябва да вярваш още повече", добавя българинът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS