Най-добрият български тенисист Григор Димитров и 22-кратният шампион в “Големия шлем” Рафаел Надал проведоха забавен разговор в платформата Fanjolt. Тя дава възможност на феновете за онлайн връзка с любимите им спортисти.

Григор и Рафа размениха много шеги. Най-интересната част от шеговития разговор между двамата дойде, когато хасковлията запита Надал дали когато сложи край на кариерата си би му станал треньор. Испанецът отвърна, че е много скъп:

Григор: Какво ще кажеш за това, можеш да кажеш не? Хипотетично, нека кажем, че си приключил с твоята кариера след 10 години. Тогава ще ти звънна и ще ти кажа: „Хей, Рафа, ще дойдеш ли за три турнира на клей заради мен, да ми бъдеш треньор“?

Надал: Много съм скъп, човече!

Г: Ще ти платя за два турнира, но ще дойдеш за три!

Н: Разбира се, знаеш, че ще дойда. Със сигурност ще дам всичко от себе си, за да помогна. Ако спечелиш трофей, ще направим голямо парти. Това е единственото ми условие

Г: Ще се уреди!

Григор и Надал разговаряха и по други теми, като например дали някога са практикували спортовете скуош и падел, които наподобяват тенис на корт:

Григор: Играя много скуош

Надал: Скуошът е много труден. Много е изискващ

Г: Обичам скуош

Н: Никога не съм го играл

Г: За мен скуошът е вторият най-любим спорт с ракета

Н: Винаги съм се плашил от подобни спортове, в които участват двама в малко затворено пространство

Г: Така че другият да не те удари?

Н: Да

Г: Но си играл падел?

Н: Не съм. Може би след тенис ще мога да пробвам всички тези спортове – футбол, тенис, падел, може би скуош. Всички тези работи, които не мога да практикувам през последните години. Липсват ми тези неща и бих пробвал.

Надал се завърна на трева с победа над Вавринка в демо мач

Ник Кириос е против треньорските указания по време на тенис мачовете

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS