Стилни екипи със зелена фланелка и бели гащета с трикольора на България отляво на гърдите - така изглеждат екипите на родния отбор, който след 24 часа стартира своето участие в дебютното издание на отборния турнир ATP Cup.

И днешният ден е доста натоварен откъм ангажименти за Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Родните национали презентираха екипировката и дадоха пресконференция пред медиите в Сидни. Момчетата проведоха и официална тренировка на "Кен Розуел Арена", където ще се провеждат двубоите в нашата група.

Българите имаха и друго любопитно занимание. Те бяха предизвикани от екипа на ATP за 3 минути да нарисуват символите на страната ни. Гришо се погрижи да оформи границите на България, а Мико Кузманов написа 681 до безкрая. Алекс Донски пък се справи отлично да нарисува лъв, който впечатли и чакащия своя ред за рисуване лидер на Белгия Давид Гофен.

Първият двубой на родните национали срещу Великобритания започва в 8:30 часа на 3 януари (петък) с двубоя на вторите ракети - Мико Кузманов срещу Камерън Нори. След това Григор ще се изправи срещу Даниел Еванс, а трети в програмата е мачът на двойки, за който все още не е ясно кои ще са двамата българи на корта.


Тодор Енев: Желая успех на Григор Димитров в дебюта му като играещ капитан

Ясна е програмата на българския тим за първия ден на ATP Cup

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS