Грузинец с български треньор развали сметките на сборная

dsport.bg

Грузинец със сръбски паспорт и български треньор развали сметките на сборная, която пропусна да вземе последната олимпийска квота в класическата борба за игрите Токио 2020. Зураби Датунашвили, чийто наставник е Стоян Добрев, измъкна победата с 1:1 срещу златния медалист от олимпиадата Рио 2016 Давит Чакветадзе в полуфинал при 87-килограмовите на квалификационния турнир в „Арена Армеец“. През миналия месец Датунашвили стана и европейски шампион.

Така Русия тръгва за Токио със 17 състезатели, вместо пълен състав от 18 борци и в трите стила. И ще бъде тима с най-много състезатели на игрите. На второ място е САЩ с 15, които останаха без представители в категориите до 77 кг и 130 кг в класическия стил. България ще бъде със 7 състезатели,57 като при класиците ще имаме двама представители Айк Мнацаканян (77) и Кирил Милов (97).

Останалите квоти бяха спечелени от Георги Вангелов (57) в свободния стил, а при жените квоти имат Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Тайбе Юсеин (62) и Мими Христова (68).

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още