Гуардиола се обяви против почивките за вода

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че почивките за вода във Висшата лига са ненужни. "Не, не мисля, че тези почивки трябва да останат, защото влязохме в тях поради липсата на готовност на всички отбори - тренирахме само три седмици преди възобновяването на сезона, а и също така, вероятно, поради метеорологичните условия", каза Гуардиола.

"Разбира се, треньорите използват тези почивки, за да разговарят с играчите. Лично аз не мисля, че по принцип трябва да се въвеждат почивки за пиене на вода. Разбирам защо се появиха - реферът трябва да получи възможност, ако температурата се покачи и ако чувства, че играчите трябва да пият вода", добави още той.

"Не мисля, че е необходимо, но в допълнение това означава промяна на правилата за това как започнахме сезона. Мисля, че е погрешно да стартираме сезона във Висшата лига по един начин и да го завършим по друг", каза Гуардиола.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още