Гуардиола: Заслужаваме да играем в Шампионската лига

| Англия

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви категорично, че тимът му заслужава да играе в Шампионска лига през следващия сезон. 

Успехът на "гражданите" срещу Брайтън им гарантира второто място във Висшата лига и правото да участват в "турнира на богатите". В понеделник обаче ще се реши обжалването на наказанието на клуба за забрана за игра в Шампионската лига за период от 2 години, заради липса на финансов феърплей. 

През февруари европейската футболна централа отсъди, че английският клуб е направил сериозни финансови нарушения в периода 2012-2016, поради което извади за две години тима от участие в евротурнирите и го глоби с 30 милиона евро.

Манчестър Сити ще научи съдбата си в понеделник

"Класирахме се за Шампионска лига, което беше минимумът, който се изискваше от клуба. Тези играчи го правят вече 6 или 7 години. Ние печелим на терена и се надяваме в понеделник УЕФА да позволи на футболистите ми да са там догодина. Те заслужават да са в турнира на богатите", заяви Гуардиола.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още