Легендата на Нидерландия Рууд Гулит разкритикува жестоко „лалетата“ след посредственото представяне във финалната четворка от Лигата на нациите, която се игра именно в Ниската земя.

Домакините обаче записаха две поражения от Хърватия и Италия и така останаха на четвъртото място.

По повод на това Гулит не спести критики към състава, като извади на преден план лидерите Върджил Ван Дайк и Френки де Йонг.

„Търсих аргументи да защитя Куман и международните играчи за ролята им в Лигата на нациите. Все пак аз също съм бил играч и не ми харесва това да се случва на голямо футболно първенство, организирано в нашата страна. Аз обаче не мога да защитя Куман и неговите играчи. На тях сякаш им се искаше да отидат на почивка“ каза Гулит пред „De Telegraaf“.

По повод Де Йонг и Ван Дайк, той бе категоричен: „Въпреки факта, че са идолизирани от някои хора в Нидерландия, често под бурни аплодисменти, установявам, че тези двама важни играчи не се проявяват, когато е необходимо. Те не достигат нивото, което се изисква от тях като лидери на отбора. От моя гледна точка те разочароваха, за разлика от играчи като Вайфер и Симонс.

„Мисля, че Ван Дайк и Де Йонг нямат лидерски умения. Всъщност аз искам от тях нещо, което те нямат. Те се нуждаят от повече внимание към собствената си игра. Трудно е за един треньор да работи без лидери на терена и се предполага, че Ван Дайк и Де Йонг трябва да са тези лидери“, завърши Рууд Гулит.

Петголово шоу завърши с бронз за Италия и разочарование за Нидерландия (ВИДЕО)

Защитата на Нидерландия показа невиждана от 24 години яловост в домакинския си турнир

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS