Едва ли има футболист, който да може да даде по-експертна оценка за Юрген Клоп и Пеп Гуардиола от Илкай Гюндоган.

Германският национал работи дълги години с Клоп в Борусия Дортмунд, а вече доста време е заедно и с Гуардиола в Ман Сити. В интервю за "Зюддойче Цайтунг" халфът сподели, че е привилегия за него да е работил с двамата големи треньори. "Това са двама треньори, които имат двата възможно най-различни стилове. Живеят с много интензивност, изискват изключително много, не можеш да спреш и за секунда в тренировка. Инаше ще има тежко порицание."

"От Клоп човек може би има малко повече страх, защото той е толкова голям и шумен, и показва толкова много зъби", споделя през смях Гюндоган.

Гюндоган има мнение и за друг от големите треньори в настоящи дни Томас Тухел, с когото също работи в Дортмунд. "За мен той принадлежи към лигата на Пеп и Клоп, изключително добър треньор, който вътрешно е по-близо до Пеп, но може да играе и друг стил."

Гюндоган не крие, че харесва много Тухел, защото и чисто човешки има много добри отношения с него. А какви са отношенията му с Гуардиола и Клоп? "Вярвам, че ако не бях техен играч, можеше да бъда много добър приятел с тях."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS