Една от новите препоръки за Евро 2024 е футболистите да имат по-малко оплаквания към съдиите. Една от звездите на Германия – Илкай Гюндоган, се изказа по темата в навечерието на откриващия мач срещу Шотландия.

„Съдия от световна класа е този, който проявява съпричастност. Не мисля, че играчите трябва да проявяват неуважение към реферите, но трябва да припомним, че сме човешки същества и оплакванията в нормални рамки са част от играта. Футболът е емоция“, сподели Гюндоган.

„Ще излъжа, ако кажа, че критиките за предишните ни участия не ми влияят. Разбира се, разсъждавах много върху това защото нещата не винаги вървят добре, но винаги съм наясно, че съм направил най-доброто, което съм могъл“, каза още полузащитникът на Барселона.

„Спомням си, че бях развълнуван от Световното първенство през 2006 година като тийнеджър. Сега имам възможността да представлявам нашия народ. Това е фантастично“, допълни германският халф.

„Простите пасове, които прави Тони Кроос, са най-специалните. Аз също се идентифицирам с това, защото имам такъв стил на игра, но това, което прави той, е много трудно. Привилегия е да бъда негов съотборник в националния отбор“, завърши Илкай Гюндоган.

Моментът настъпи! Германия и Шотландия откриват Евро 2024

Нагелсман: За Германия е важно да започне добре, малко сме нервни, но така трябва

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS