Гвинея се отказа от Токио 2020

dsport.bg

Спортистите от Гвинея няма да вземат участие в Летните олимпийски игри в Токио заради притеснения от коронавирус. Делегацията, която се състоеше от петима спортисти в четири дисциплини, няма да отпътува за японската столица.

„Заради новите варианти на COVID-19 правителството, притеснено за здравословното състояние на гвинейските спортисти, реши да с дълбоко съжаление да откаже участието на Гвинея в Олимпийските игри в Токио", се казва в писмо от спортния министър на страната Сануси Соу до Международния олимпийски комитет.

Гвинея е втората страна след Северна Корея, която отказва участие на Олимпиадата заради COVID-19. Така за първи път страната няма да има представители на Олимпийски игри след Монреал 1976.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още