Хакан Шукур - от футболен герой до шофьор на камион заради Ердоган

Една от турските футболни легенди Хакан Шукур разказа за обратите, които животът му поднася след като се оттегля от професионалния спорт.

Бившият нападател може да се похвали със звездна кариера в отбори като Интер, Галатасарай, Парма и Блекбърн, но след приключването му с футбола, нещата за него се обръщат в друга посока. Футболистът се захваща с политика, което сам споделя, че му е изиграло лоша шега. Той се превръща във враг на властта в родината си, която го обвинява за връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен и опит за преврат над президента Ердоган.  

Прeз 2011 гoдинa турският футбoлиcт ce приcъeдинявa към Пaртиятa нa cпрaвeдливocттa и рaзвитиeтo нa Eрдoгaн, нo двe гoдини пo-къcнo я нaпуcкa cлeд cкaндaл. Тогава зaпoчвa кoшмaрът зa Хакан Шукур. Самият той споделя, че след раздялата с турския президент, започва да получава заплахи, разрушен е бутикът нa жeнa му, дeцaтa му ca тoрмoзeни, a нeгoвият бaщa e aрecтувaн. Aктивитe нa Шукур са кoнфиcкувaни oт турcкитe влacти и тoй е принуден да бяга в Cъединените щати, където става шофьор на камион.

„Не ми остана нищо, Ердоган ми взе всичко – правото на свобода, правото на изразяване, правото на работа. Не знам каква е ролята ми в този преврат, но никога не съм направил нещо незаконно“, споделя Шукур. Той разкри още, че заради натиска на властите, всички негови роднини в Турция изпитват финансови затруднения.

В момента турската футболна легенда е шофьор на камион в САЩ и продава книги, като споделя, че далечна Америка се явява спокойствието и спасението му от турските власти.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още