Бразилец от Берое разкри какво е намалението на заплатите в клуба

| Берое, БГ футбол

Едно от новите попълнения на Берое Октавио Мантека разкри с колко процента играчите на старозагорци са си намалили заплатите. 26-годишният футболист сподели и каква е разликата между българското и белгийското първенство според него. 

"Пристигнах в Берое в края на януари и в приятелските мачове видях, че играта тук е по-физическа, различно е от Белгия, където също играх. Мачовете в Джулипер лигата са по-динамични. Клубът ме посрещна с отворени обятия, президентът, директорите и играчите -  всички ме накараха да се чувствам като у дома си, така че това ми помага да се адаптирам. Играхме четири мача, успях да играя във всички от тях и да отбележа гол. Научих много неща през това време, давам всичко от себе си, за да може всичко да се получи, и вярвам, че ще стане", сподели Октавио пред "Globo esporte".

Във връзка с пандемията от коронавирус в България халфът сподели: "Нямаме мачове и тренировки повече от месец. Клубът информира играчите, че не можем да напуснем страната и намалиха заплатите ни с 30%. Всички играчи проявиха разбиране и нямахме възражения. Аз съм със съпругата си и излизаме само до супермаркета и аптеката. Ситуацията е сложна, но трябва да вярваме, че ще се подобри и че животът ще се върне към нормалното, можем само да се надяваме и да имаме вяра."

Берое преподписа с трио

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още