Полузащитникът на Болоня Ремо Фройлер призна, че „няма да има място за емоции“, докато Швейцария се подготвя за своя осминафинален сблъсък с Италия на Евро 2024

„Естествено за мен това не е мач като другите. Изградих кариерата си в Италия, като намерих и идеална страна, където да прекарам живота си със семейството си. В събота обаче няма да я има цялата тази любов. Това е осминафинален мач и няма да има място за емоции.”

Той коментира отсъствието на Рикардо Калафиори от предстоящия мач.

„Наистина съжалявам за Рикардо. Бих искал да се изправя срещу него на "Олимпиащадион". В събота обаче мачът е Швейцария срещу Италия. Не Болоня срещу Италия.”

Фройлер говори за начина на мислене на Швейцария в сблъсъка с "адзурите".

„Ние не искаме да променяме себе си. Тактиката ще бъде усъвършенствана от днес до уикенда. Но системата и философията няма да се променят. Груповата фаза показва, че сме на прав път. Дори и сега, трябва да направим още една крачка напред.“
Той засегна трудната кампания на Италия в груповата фаза.

„Говорим за отбор, който никога не умира. Очаква ни красив и специален мач. Бих ги класирал в челната тройка на националните отбори. Преди всичко обаче ни очаква труден мач. Фаворитите явно са те. И това е добре дошло, ако вярват, че са такива..."
Фройлер разсъждава върху поражението на Швейцария от Италия на Евро 2020.

„Но след това отидохме на Световното първенство в Катар, а те си останаха у дома. Трудностите от миналата есен ни се отразиха добре. Разбрахме, че нивото на изпълнение няма да е достатъчно, за да бъде на нивото на ситуацията в Германия.

„Следователно интензивността и отношението в тренировките се промениха. И по време на тренировъчния лагер в Санкт Гален, в навечерието на Европейското първенство, веднага се усети друга решителност и сила на волята.”

И накрая, Фройлер погледна назад към груповата фаза на Евро 2024 в Швейцария.

„Важно е да се представим добре в първата част на турнира. Мачовете, които правят разликата, тези, които могат да променят измерението на един национален отбор обаче, са други. Но не ме е страх. И Швейцария не се страхува от Италия."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS