Отборът на Мерцедес съобщи информацията за новите договори на своите двама пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Дуото е заедно от началото на сезон 2022. Британските пилоти продължиха дългогодишните си отношения с тима до 2025 година.

Хамилтън започна във Формула 1 през 2007 година в Макларън, като стана шампион година по-късно, когато бе на 23 години. 38-годишният Хамилтън е в Мерцедес от 2013, където спечели шест поредни титли между 2014 и 2020. 

Хамилтън постигна рекордната си 103-а победа в сериите през 2021 година, след което нидерландецът Макс Ферстапен с "Ред Бул" доминира във Формула 1.ю

Ръсел се присъедини към Мерцедес през 2017 година. Тогава на 18 години той стана част от програмата за развитие на юноши на отбора, преди да се издигне в йерархията до Формула 1. След участието си в Уилямс, той беше повишен до партньор на Люис Хамилтън през 2022 година и спечели първата си победа в Гран При на Бразилия през миналата година.

„Ние всеки ден мечтаем да бъдем най-добрите и посветихме последното десетилетие заедно на постигането на тази цел. Да бъдеш на върха не се случва за една нощ или за кратък период от време, това изисква ангажираност, упорит труд и всеотдайност и за нас беше чест да си проправим път в историческите книги с този невероятен екип”, коментира Хамилтън.

„Никога не сме били по-гладни за победи. Взехме поуки от всеки успех, но и от всеки неуспех. Продължаваме да преследваме мечтите си, продължаваме да се борим независимо от предизвикателството и ще спечелим отново. Благодарен съм на отбора, който ме подкрепяше както на пистата, така и извън нея. Нашата история не е завършена, решени сме да постигнем повече заедно и няма да спрем, докато не го направим", каза още Хамилтън.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS