Люис Хамилтън притесни феновете си с публикация в Instagram, в която споделя, че "се чувства сякаш иска да се откаже от всичко."

Причина за написаното бе спирането на протестите в Лондон, целящи да повдигнат още повече вниманието върху проблемите с опазването на околната среда в глобален мащаб. В последствие публикацията бе изтрита.

Хамилтън е много близо до това да спечели шеста световна титла във Формула 1, но изглежда това, което го вълнува повече в момента, е екологичната катастрофа.

"Честно казано, съм готов да се откажа от всичко. Да се изключа напълно. Защо да ми пука, когато светът е толкова объркан и изглежда хората не се интересуват? Ще се оттегля, за да събера мислите си. Благодаря на всички вас, на които им пука за света."

Наскоро Хамилтън стана веган, а миналия месец откри ресторант за вегани в центъра на Лондон. "Изчезването на нашата раса става все по-вероятно, тъй като прекаляваме с ресурсите си. Селското стопанско е най-големият замърсител с над 50%, което е много повече от нашата туристическа индустрия. Тъжен съм да видя, че толкова много хора, дори близки приятели, игнорират, какво се случва всекидневно."

"Бяхме научени, че да ядем животински продукти е добро за нас, но ни мамят стотици години. Искам животът ми да значи нещо и честно казано досега животът ми няма значение", заяви Хамилтън.

Дълги години британецът пътуваше за стартовете от Формула 1 с частен самолет. Той вече е продаден, но продължава да бъде посланик на Petronas, една от най-големите петролни и газови компании в света.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS