Хандбалният ЦСКА започна дарителска кампания, последен шанс за оцеляване, съобщиха от клуба. ЦСКА е най-успешният хандбален отбор в България с 10 титли на страната при мъжете и 12 при жените. Отделно “червените” имат във витрината си 10 Купи на България за мъже и 8 за жени.

Състезателите на ЦСКА дълги години са били и гръбнака на националните ни отбори. През годините в редиците на ЦСКА дори е имало повече национали, отколкото са титулярните състезатели.

В последните години обаче ХК ЦСКА изживява финансова криза, а заради натрупаните задължения няма право да кандидатства по проекти и програми. Приходи от спонсорство и дарения няма от години. От клуба са наясно, че финансовата ситуация в страната е меко казано сложна, заради която и ЦСКА е на своя предел. Така в ход на отчаяние ръководството обяви стартирането на дарителска кампания.

Санитарният минимум от 30 000 лв. е необходими за ремонт на покрива на залата, погасяване на част от дълговете към Министерството на спорта и привличане на нови групи деца в клуба.

Към момента ХК ЦСКА има действащи отбори само в три възрастови групи при юношите. Договор с клуба имат двама треньори, които не получават заплата от месеци. ЦСКА няма представителни отбори в мъжкия и женския профил, както и отбори подрастващи в женския профил.

Ръководството на ЦСКА има подготвен оздравителен план, който може да бъде задействан едва след драстично намаляване на задълженията.

Може да помогнете на ХК ЦСКА като се включите в дарителската кампания в HelpKarma.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS