Хари Реднап призова за намаляване на чужденците в Русия. Важи ли това и за България?

dsport.bg

Бившият старши треньор на редица клубове в Англия Хари Реднап коментира пред „Спорт-Експрес“ отпадането на Русия от Евро 2020. Той коментира и идеята на руснаците за намаляване на чужденците в руското първенство, като отчете, че това е единствения правилен път.

Спартак Москва бъзна Меси: Време е да направим крачка напред

„Трябва да сте сигурни, че младите футболисти получават добро развитие и лесно минават към мъжкия футбол. Трябва да развивате младите. Шотландия имаше подобен проблем през последните години. Не се осигуряваха достатъчно млади футболисти, но виждате, че тази година отборът се завърна на европейската сцена. Русия трябва да следва същия път. Може би трябва да промените правилата и да давате възможност на повече руски играчи да играят в клубовете. В момента какъв е лимита? Осем? Трябва да намалите техния брой до четирима. Дайте шанс на младите руснаци да трупат опит“, каза Реднап.

Той обаче бе контриран, че в Англия няма никакво ограничение на чужденците. „Да, така е. При нас обаче няма недостиг на млади таланти. Нашите млади играчи свободно излизат и в чужбина – Санчо, Белингам. Необходимо е да се даде възможност на младите да играят. Това е единственият правилен начин“, каза Реднап.

Всеки сам може да направи своите изводи дали думите на Реднап важат и за българската футболна действителност, след като националния отбор няма дори участие на голям форум дълги години.

Льов: Загубата от Италия на Евро 2012 ни помогна да спечелим Световното в Бразилия

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още