Хърн през сълзи: Трябва да спрем смъртта в бокса

| Бойни спортове
test

Еди Хърн се разплака и заяви, че е "трудно да оправдае" бокса след трагичната смърт на Патрик Дей.

Американецът почина 4 дни, след като бе брутално нокаутиран от Чарлс Конуел на галавечер в Чикаго, организирана именно от Хърн.

Американски боксьор почина след нокаут

27-годишният боксьор почина след 4 дни в кома. "Може да кажете, че е бокс, но е трудно да го оправдаем. Беше тежка година за спорта. Трябва да направим така, че като общност да опитаме да се развием, трябва да опитаме да направим спорта по-сигурен."

"Има толкова много неща, които може да направим като общност, особено (мозъчни) скенери. Един от проблемите е честотата на скенерите според мен. Може да имаш годишен скенер, но понякога не се взимат предвид мачовете, които си имал, след като си сканиран."

Смъртта на Дей е четвъртата в бокса в последните месеци след тези на руснака Максим Дадашев, аржентинеца Уго Сантилан и на българина Борис Станчов.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още