Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров – Херо беше изключително емоционален след победата с 1:0 у дома срещу Септември София. Въпреки успеха „соколите“ загубиха шансове за оцеляване в елита. Наставникът на варненци заяви, че отборът му изпада, защото не е „влязъл в схеми“. Херо добави, че си тръгва от Спартак, а още при пристигането му преди пет месеца е имало бойкот в ръководството. По думите му част от шефовете в клуба са искали Спартак да изпадне.

„Изпадат двата отбора, които единствено от тая група играха честен футбол. В България всичко е обърнато с главата нагоре. За да спечелиш нещо, трябва да играеш футбол с нечестни средства. Нашият отбор не е загубил мач в плейаутите. Не влезе в схеми и затова изпада“, започна Димитър Димитров.

„Може би стартът беше най-големият проблем. До 10-ия кръг този отбор имаше една точка. Вината трябва да търсим в себе си. В много срещи бяхме доминантни и не успяхме да вкараме. Играхме честен футбол. Не се срамувам от отбора, който направихме последните пет месеца. С изключение на мача с Берое, футболистите играха добър футбол“, продължи наставникът на Спартак.  

„Искахме да завършим с победа, за да защитим нашата чест и честта на клуба. Направихме го. За мен това е последният мач. Договорът свършва. Нямам и предложения. Имах доста неща, които не приемах в управлението на клуба. Това ми е последният мач във Варна“, каза той.  

„Един прекрасен собственик в лицето на Николов, но един клуб, в който още когато дойдох имаше бойкотиране. Имаше хора от ръководството, които не искаха да остане в Първа лига. Не искам да влизам в подробности“.

„Ако този отбор остане, Спартак Варна може като валяк да премине през Втора лига. Нямам идея как ще продължи моята кариера. Пак казвам благодаря на хората за всички. По друг начин можеха да се развият нещата, но не съм съгласен с някои неща в управлението“, каза още Димитър Димитров.  

Победата се оказа недостатъчна! Спартак надви Септември и го издърпа в казана Втора лига

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS