Херта получава финансова инжекция от 150 милиона

| Германия

Херта Берлин ще получи нова финансова инжекция от 150 милиона евро от инвестиционната група, която управлява клуба, съобщиха медиите в Германия.

През миналата година бизнесменът Ларс Виндхорст придоби 49,9 процента от акциите на клуба и вече вложи 224 милиона евро. Новият финансов пакет ще осигури на Виндхорст контрол над около 60 процента от клуба, но тъй като законът в Германия забранява нови инвеститори да придобиват мажоритарен дял от футболни клубове, бизнесменът ще продължи да разполага само с 4 гласа в 9-членния управителен съвет.

Виндхорст си постави за цел още преди година Херта да се превърне във фактор в Бундеслигата и да играе в Шампионската лига, но през този сезон представянето на тима не оправдава очакванията, а на треньорското кормило се изредиха четирима различни специалисти.

Херта, който е най-големият клуб в германската столица, няма титла от 1931 година насам.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още