Хетафе отказа да пътува до Милано

Тимът на Хетафе категорично отказа да пътува до Милано, където трябва да срещне местния Интер в мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Президентът на испанския клуб Анхел Торес заяви, че неговият отбор няма никакво намерение да гостува на "нерадзурите" докато в страната има епидемия от коронавирус. Първият мач между Интер и Хетафе трябва да се състои в четвъртък от 22:00 часа.

Втори мач на Интер в Лига Европа без публика

Първоначално бе обявено, че мачът ще се проведе при празни трибуни. В последствие италианското правителство обяви, че спира всички спортни събития в страната заради епидемията. Въпреки това двубоят трябваше да се състои по програма. Полетите до Италия обаче също са спрени, което поставя под въпрос самото стигане на испанците до там. Президентът на Хетафе допълни, че е помолил УЕФА да разреши мача да се играе на друго място.

„Хетафе няма да лети до Италия независимо колко тежко наказание ни очаква. Ако загубим служебно, ще го направим с много високо вдигната глава. Страхувам се, че моите футболисти, хората от щаба и целият екип може да бъде заразен. Не може да играем при тези условия. Ще играем мача срещу Интер през следващия сезон или когато ни пуснат. Няма да ходим до Италия. Може само да донесен вируса и да се заразим“, коментира Торес в интервю за радио „Onda Cero”. 

Новите забрани в Италия поставят под съмнение участието на отборите в европейските клубни турнири

"Ако зависи от мен, отборът няма да пътува. Не искаме да поемаме рискове от заразяване и хората да пътуват уплашени. Казаха ми да искам специално разрешение от министерството, но няма да го направя. Няма да отидем на място, където не искаме да бъдем”, добави той. 

„Помолих УЕФА да потърси алтернатива да играем мача другаде, а не в Милано. Не искам да влизаме във фокуса на коронавируса. Също така помолихме федерацията за помощ, за да поискаме спирането на мача и евентуалното му пренасрочване. УЕФА ни каза да искаме от правителството специално разрешение. Няма да го направя. Ще се придържаме към законите на нашата държава. Не може да позволим на играчите да отидат в Милано и след това да се върнат с вируса“, каза още Анхел Торес.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още