Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски увери, че в следващите 50 години клубът ще диша спокойно, защото е финансово осигурен.

„В целия свят ситуацията е шокираща и това донякъде ни стресира, но не ни плаши. Локомотив има тези проблеми вече шест години, но си ги оправяме сами“, каза Крушарски.

„Локомотив скоро ще си покаже главата над водата. Проблемите са в целия свят. Не са само на Христо Крушарски. Финансовите проблеми тепърва ще се задълбочават. Търговията се свива. От това, че човек не може да пътува се губят милиони. Ние сме железобетонна стена. Вярваме си един на друг и нито аз съм излъгал някой, нито друг ме е излъгал.“

„Ние сме осигурени с тази помощ. Недостигът ни е много малък. Колко не достигат на Локомотив на година? 500 хиляди не ми достигат на година. Сега няма да ми достигат 200 хиляди. Намалихме малко. Сега почвам в Турция, в Уганда и Аржентина. Локомотив е спокоен и в следващите 50 години ще диша спокойно“, добави той.

„Есента ще има минимум два терена. Защо Локомотив няма нови попълнения? Защо не задавате въпроса защо няма българи в отбора? Тук минаха 20 човека. Колко останаха? За това имаме шест юноши и започваме да налагаме само юноши. Нашите юноши не са по-лоши от тези, които идват на килограм.“

„В Локомотив има 16 основни играчи, от които пет са на скамейката. Досега бяха 20 на скамейката с евро заплати. Сега ще са юношите с български левчета. Мисля, че резултатът ще е по-добър“, каза още Христо Крушарски.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS