Старши треньорът на Берое Петър Хубчев даде пресконференция преди началото на предсезонната подготовка. Той отказа да говори в конкретика за входящи и изходящи трансфери. Наставникът призна, че в тима ще пристигат ежеседмично футболисти на проби. Хубчев призна, че ще се гради изцяло нов състав, като подготовка започват едва четирима човека.

„Знам какво ви интересува най-много. Новите футболисти. Искам да ви помоля, гледам повече са местни журналисти, знаете добре каква е ситуацията. Нека не споменаваме имена. Каква е причината? Знаете в каква ситуация се намираме и не сме в състояние да се борим финансово с конкурентите. Поради тази причина ми се иска да запазим по-дълго време в тайна. Последните няколко дена и седмици на база на разговори с определени футболисти или мениджъри след това се взимаха други решения. Ясно е, че ние ще правим един абсолютно нов отбор. От стария отбор ще има не повече от пет. Условията не са конкурентни на другите и искаме ние да ги виждаме на тренировки. На подпис ще бъде много голям риск“, заяви Хубчев.

„Няма да ни стигне времето за подготовка. Моето разбиране за подготовка е 42 дена. Сами изчислете колко имаме до първия мач, без да имаме хората. Всеки ден или всяка седмица ще идват нови хора, изключено е да ни стигне времето. Това е действителността. Ако трябва да съм честен, в по-тежка ситуация не сме стартирали. С два пъти по-голям хъс обаче работим. Няма гаранция, че ще направим добър отбор, но поне сме мотивирани. Дано поне намерим характерите такива каквито си ги представяме. Успях да разменя на живо думи с ръководството. Това е моята лична мотивация. Всеки нормален фен на Берое и човек ще го оцени. Момчетата, които дойдат в Берое, не са за пари. Ще търсим морал, мъжество и т.н. Най-важното е всичко да се изплаща навреме. Всички правят всичко възможно. Къде има 100% гаранция в днешно време? Надявам се искрено. Вярвам на думите на хората от ръководството. Това ще е много важно, колкото и малко да е обещаното“, добави той.

„Срам ме е да кажа колко започват подготовка днес. Четири човека ще започнат. Един или двама са с национални гарнитури, но нямаме определена бройка. Които бяха по-близо до отбора, видяхте, че сме искали по 6-7 човека. Зависи колко ни трябват и кои са ни харесали. Със сигурност ще има хора от школата“.

„Условията са прекрасни за подготовка. През 2013 преди финала в Ловеч бяхме там за подготовка. Надявам се в тази обстановка да избистрим някои неща. Имаме футболисти на проби. Наш представител чака човек. Ежеседмично ще има такива хора при нас. Ние нямаме отбор и е нормално“.

„Контролите не са окончателни, може да се появи още един мач. Ако намерим точните хора, съм доволен и само да тренираме заедно. Тежките времена за Берое настъпват. Тези хора в залата знаят най-добре, но трябва да минем заедно. Разчитаме си най-много на нас. Моето желание е бързо да съберем кадрите, с които ще работим“, сподели Петър Хубчев.

„Не става въпрос за бройка на футболисти, които излизат от втория отбор да подпишат договор само за алиби. Само заради едното алиби са с професионални договори. Ако футболистът не покаже, че иска да играе в този отбор, няма да играе. Трябва да намерим 16 човека, за да играем в Първа лига. Че е местно момче, че е от нашата школа, е само алиби. Момчето трябва да покаже, че заслужава, че иска да е професионален футболист и да се развива. Знам някои неща за Тунгара, но да не ги коментираме на открито“, каза още Хубчев.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS