Станалият вече традиционен детски футболен турнир Golden Dobrudzha Cup отново събра изключително много деца на терените в КК Албена. В 11-ото издание на турнира  се включиха около 1500 деца от различни кътчета на България. Те изиграха 293 мача. Младите таланти бяха във възрастовите групи от 2017-2008 година.
Основни организатори отново са Венци Желев, Станимир Андонов, ОС на БФС Добрич със съдействието на Албена АД. Официални гости бяха героят от САЩ`94 Бончо Генчев, бившият нападател на Черно море Атанас Илиев и председателят на Областния съвет на БФС - Добрич Николай Милков.

"За четвърта година вече провеждаме този турнир. С всяко следващо издание имаме все повече отбори и възрастови групи. Получава се много масов и организиран турнир. Тази организация няма как да мине по толкова гладък начин, ако нямаме екип. Освен мен, това са Станимир Андонов, Павлин Тодоров, както и голяма част от хората във футболна академия Добруджа. Отдаваме дължимото на перфектните условия в Албена, на съдии, обслужващ персонал, който поддържа терените. Наистина много голям обем от работа. Вече и за следващото издание, което ще е в края на август месец, сме почти готови с отборите, които ще пътуват от цяла България,като дори ще пристигне цяла академия с по 10-ина възрасти.  Няма област или край в България, където да не сме имали участници в нашия турнир", сподели Венци Желев.
 Това 11-о издание на турнира вече беше без неизменния участник - Приказките.
"Искам да благодаря на Пламен Ганев и г-жа Ганева, че ми се довериха и създадохме този футболен клуб Приказките. Благодаря, че ми се довериха и за това да се съберем и да няма няколко клуба в Добрич, тъй като марката на нашия град е Добруджа. Просто Приказките порастнаха, и ако щете черешката на тортата бе този бараж с Миньор Перник, който водих аз. Имаше някаква символика в това. Влязохме в елитната група. Направихме наистина нещо добро за добричкия футбол, което прерастна във футболна академия Добруджа. Вярвам, че ще изградим добри футболисти в школата, както преди, когато са излизали национални състезатели. Някъде над 270-280 бяха децата в Приказките, около 160-170 в Добруджа. Обединихме се още зимата и всеки да си върши своята работа. Сергей Серафимов и Наско Атанасов да се занимават с мъжкия отбор, а аз като директор и Пламен и Нели като президенти на детската академия. Станахме две дружестви, в които всеки да си върши нещата и да сме строго профилирани. Над 460 деца в момента тренират, с които се занимават около 20 треньори", каза още Желев в интервю за Дарик радио и dsport.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл!  

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS