И NHL с план за подновяване, обмислят игра в само 4 зали

dsport.bg

Най-популярното хокейно първенство NHL също планира евентуалните начини, по койито може да бъде подновено във времената на коронавируса. От лигата обмислят за целта всяка дивизия да използва една-единствена зала. Това означава на практика целият сезон да бъде доигран в четири града като всеки от тях ще приема по три двубоя всеки ден.

Разбира се, двубоите ще се играят при закрити врата, така че това решение не би трябвало да повлияе по отношение на домакинското предимство.

Кандидатите за градове-домакини на мачовете са Едмънтън (Тихоокеанска дивизия), Сейнт Пол (Централна) и Ралей (Метрополитън). Все още не е известен фаворитът за Атлантическата дивизия.

NHL планира да запази провеждането на драфта си за юни, но всичко зависи и от довършването на сезона, тъй като на тази база се разпределят и позициите на отборите за драфта.

Хокейният сезон бе спрян на 12 март като всички отбори са изиграли между 68 и 71 двубоя от планирания редовен сезон от 82 мача.

Шестимата болни от коронавирус в Отава Сенатърс вече са излекувани

NHL

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още