Ибра откри своя статуя в родния си Малмьо

Шведският нападател Златан Ибрахимович откри лично своя статуя в родния си град Малмьо. Монументът бе изработен по поръчка на Шведската футболна асоциация, тежи 500 килограма и е висок 2,7 метра.  Скулпторът Петер Линде се зае с нелеката задача да изработи статуята, която бе поставена на площада между стария и новия стадион на ФФ Малмьо. Изработката ѝ отне около 4 години.

Футболистът на ЛА Галакси покани всички деца от града на откриването и ги увери в своя Twitter, че ще извини отсъствията им в училище , ако присъстват на церемонията.

Отговорът на общината бе, че правилата важат за всички, включително и за Ибрахимович, така че всяко дете, което избяга от час, за да се срещне с футболната звезда, ще получи заслужено отсъствие.

След като откри статуята, типично в свой стил, Ибрата заяви: „Когато отидеш в Ню Йорк, имаш Статуята на свободата, когато отидеш в Швеция, имаш Статуята на Златан.“

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още