Играч на ЦСКА: Това, което взимам в България, малко португалски клубове могат да ми плащат

dsport.bg

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто е възможно да напусне след края на сезона. Договорът на португалеца изтича и към този момент няма индикации да бъде подновен. Той обаче добави, че това, което получава в България, трудно някой португалски клуб може да си го позволи.

"Договорът ми приключва през юни, след което ще мисля за бъдещето", заяви Пинто пред португалското издание Record. "Не си затарям вратата пред завръщане в Португалия. Обичам страната и първенството е много добро. Предимството на чужбина е, че там получавам повече пари. Това, което взимам в България, малко португалски клубове могат да ми плащат. Все пак съм на 28 години, не съм стар и съм готов да опитам нещо ново. Знам, че през годините е имало оферти за мен. ЦСКА искаше да си върне инвестицията. Доколкото знам, те ме купиха за 300 000 евро от Беленензеш и са искали двойно и тройно за мен", разкри още халфът. 

"Аз съм третият чужденец с най-много мачове за клуба. Бях избарн и за един от капитаните на отбора, като гласуването беше сред играчите. Знам малко български и бях единственият, който можеше да говори с всички групи - местни играчи, бразилци, испанци и други, които говорят английски. Не е обичайно чужденец да е капитан, но за мен не бе новост да нося лентата", добави Пинто.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още