Изпълнителят на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ Илиян Филипов потвърди, че датата 19 декември за завършването на първия етап на строежа остава. Той заяви това след поредната работна среща в община Пловдив.

До този момент са усвоени близо 10 милиона лева от отпуснатите 25 милиона лева за съоръжението.

За останалите все още не е ясно накъде ще бъдат насочени, тъй като се очакват проекти за видеонаблюдение, озвучаване и осветление.

На въпрос дали гласуваните миналата седмица на общинска сесия допълнителни 12 милиона лева ще са достатъчни за цялостното завършване на козирката на стадиона, Филипов заяви, че не може да даде категоричен отговор, защото все още няма готови проекти.

Рашко Стоянов, който е кординатор от страна на привържениците на Ботев Пловдив относно строителството на стадион „Христо Ботев“ заяви, че е по-скоро скептично настроен, че Колежа ще бъде готов на 19 декември.

„Кметът заяви, че допълнително отпуснатите 12 милиона лева ще стигнат за козирката, но в това не е убеден г-н Филипов. Той дори не знае колко ще струва първият етап. Това са факти, които ме притесняват и мен, и феновете. Всички се надяваме в най-кратък срок тези недоразумения да бъдат оправени“, каза Рашко Стоянов.

Европейският полет на ''канарчетата'' започва в Никозия

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS