Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори преди първата тренировка на варненци от лятната им подготовка преди началото на новия сезон в българския футболен елит.

„Начало на подготовката, пуснахме програмата с контролите. Тези, които бяха в националните отбори, плюс Берг и Ники Златев, ще се върнат утре в България. Другите имат до 17-и почивка. С Иван (Дюлгеров), Пабло (Гарсия), с Наско Илиев искахме да продължим, тримата искат да останат, но чакат за чужбина“, започна Илиев.

Той разкри кога Билал Бари ще се присъедини към отбора: „Билал в събота започва с нас, докато Илиан (Илиев) се прибира в Аполон, това е. Искаме да вземем един халф, след като Пабло си тръгва. Билал Бари идва, той е нападател. Надявам се Уеслен до началото на лагера да започне да тренира с отбора, в понеделник трябва да му махнат конците на челюстта. Иса преподписа, чакаме халф и двама офанзивни играчи“.

„Коментирахме го няколко пъти, няма значение жребият, пожелавам си да сме доволни, защото винаги жребият има значение“, спомена жребия за първенството Илиев.

„Вили се връща, групата започваме с тези, които се връщат от националните отбори, ставаме повече и със сигурност ще има напуснали. Ще опитаме да вземем някого, но не става бързо“, каза още опитният специалист за окомплектоването на отбора.

„Кръстната връзка е специфично, да не бързаме с прогнозите за него и за Уеслен“, спомена той Брено и очакваното време за възстановяването му.

„Не сме мислили на този етап. Ние в момента имаме трима там – Милушев, Уеслен и вили Василев“, каза Илиев за наличните футболисти вдясно по атаката на Черно море.

„Имаме Билал Бари, Брено, Уеслен и Иса“, категоричен е той за футболистите в атака.

„Щом сме приели, значи сме знаели за тези неща“, каза Илиев за съвместяването на работата като старши треньор на Черно море и национален селекционер.

„Не знам, не съм мислил. По принцип съм за Португалия, но се тези трима защитници не ми харесват“, сподели очакванията си Илиев за предстоящото Европейско първенство.

Той каза и кои юноши ще започнат подготовка с клуба: „Започват Георги Венциславов, Костадин Грахльов и Пламен Аршев“.

Черно море с първо лятно попълнение

Черно море обяви седем контроли, ще играе срещу Левски

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS