Наставникът на Черно море Илиан Илиев се изказа доста остро към съдийството в България, което според него е повлияло в някои от мачовете на „моряците“ през изминалия сезон. Това заяви специалистът преди началото на подготовката на тима за новата кампания в efbet Лига.

Относно очакванията си за следващия сезон, наставникът на варненци заяви: „Искам мачовете вкъщи с отборите, с които изгубихме точки, да почнем да взимаме повече точки. С Царско село взехме 2 точки. Ако не се лъжа, 23 точки у дома сме взели и 22 навън. В началото имахме обетивни причини, а после като се оправи тренът, се подобрихме в атака и вземахме повече точки“.

Накрая Илиев коментира и съдийството у нас, което бе засегнато и от треньора на Левски Станимир Стоилов: „Мъри по принцип е прав, че има съдийски слугинаж. Има го към водещите отбори.  Години наред при нас, когато дойде момент, когато настъпят важните мачове, идват „чинковци“. Те са с различни лица, но добре знаят какво да правят и са защитени. Т.нар „чинковци“, както ги наричаме. Имат помагачи много. При нас ВАР в началото беше много добър, но след това вместо да се подобри, стана обратното. Във ВАР също помагат на „чинковците“ и Мъри прав, че има слугинаж. Има го това нещо от време оно за едни и същи отбори. Не знам как ще се промени всичко това“.

В Черно море преминаха медицински изследвания

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS