Илиан Илиев стана Треньор №1 на България за 2023 г.

Старши треньорът на Черно море и селекционер на България събра 317 точки в анкетата, наградата от която бе връчена по време на церемонията за Футболист №1 на България за 2023 г.

След като получи наградата си, Илиев заяви: „Това, че съм на първо място, сред толкова много хора, е признание за моя щаб в Черно море. Благодаря на Черно море, че ми даде възможност да работя там 7 години и ми даде възможност да претворя идеите си на терена. Благодаря на всички щабове в Черно море и в националния отбор. Благодаря на Петьо Костадинов, тези награди са наполовина и негови, а искам да благодаря и на моето семейство за това, че ме изтърпяват“.

На второ място в анкетата остана треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, който получи 85 точки. Топ 3 допълни Ивайло Петев със 80 точки от гласовете на спортните журналисти.

Ето какво заяви Дерменджиев след награждаването: „За мен е много голяма чест тази награда. Благодаря на моето семейство, на играчите, на клуба и не на последно място на тези, които са гласували за мен“.

Топ 5 допълниха бившият треньор на Левски и настоящ такъв на Левски Станимир Стоилов, който събра 65 точки, и наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш с 61 точки.

Идеалната петица на българското първенство за 2023 г.

Петър Хубчев получи наградата ''Лъвско сърце Трифон Иванов''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS