Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа изключително емоционален пост в социалните мрежи. Той дойде след бронзовия медал на българския ансамбъл в многобоя на Световното първенство в Баку вчера. Грациите се играха силно, но съдиите отредиха преди тях на почетната стълбичка да са отборите на Русия и Япония.

Ето какво написа Раева:
“ВСЯКО ВРЕМЕ ИЗБИРА СВОИТЕ ГЕРОИ!
ТЕ СА СЪВЪРШЕНИ!
Един невероятен творец, Весела Димитрова, и пет шлифовани диаманта - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова.
Всяко Време избира своите герои. Колкото е по-трудно и невъзможно за покоряване на върховете, толкова по-силни и ярки са героите му.
48 години съм свързана с художествената гимнастика. Познавам цялата и история. И българската, и световната. През какво ли не съм минала и какво ли не съм видяла. Гледала съм всичките шампионки на този толкова красив спорт. Всяко време имаше своите прекрасни световни, европейски и олимпийски шампионки. Спортът ни е много тежък. Много... Изисква се да работиш всеки ден между 6 - 8 часа и повече. Изисква и по-различни жертви. Например да гладуваш, а да се налага да тренираш целодневно. Може цяла поредица да се напише за невероятната отдаденост на гимнастичките от различни държави към любимия ни спорт. Всички те заслужават уважение. Днешната гимнастика е изключителна. Много трудна, много атрактивна, крайно динамична. Изисква понякога и нечовешки усилия. Цяла седмица сме вече на световното в Баку. Видях как Линой преди финалите бяга на пътека километри във фитнеса в хотела, а вечерта взе два медала. Видях как ансамбълът на Израел днес загряваше на цимента пред залата, защото нямаше график още в залата за състезанието. Видях как рускините тренираха след часовете, които имаха за тренировка по ъглите в залата. Видях и нашите момичета как тренираха след редовната тренировка и ги гонеха от килимите, защото ни беше свършила тренировката по график. Видях толкова много желание, амбиция и стръв към състезанието от толкова много отбори и гимнастички, колкото не съм виждала никога до момент".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS