Илиана Раева отговори на руските атаки към българския ансамбъл

dsport.bg

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за първи път отговори на атаките на най-влиятелната жена в руската гимнастика Ирина Винер, която след златото на българския ансамбъл заяви, че титлата на момичетата на Весела Димитрова от Игрите в Токио е незаслужена. 

Мръсните игри на руснаците нямат край, заплашвани са съдии

Ето какво написа Раева в социалните мрежи: 

"Да се знае!!

След неспирните обвинения към съдийството на Олимпиадата в Токио 2020 от страна на Русия и “незаслужения” златен медал на българския ансамбъл ще споделя мнението си по темата публично за първи път:

Българският ансамбъл беше най-силният ансамбъл на Олимпийскийте игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Българските съчетания бяха най-сложните съчетания на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Българският отбор игра на финалите на Олимпийските игри в Токио2020 най-добре от всички претенденти за златния медал, без никакво съмнение!

Българският отбор заслужаваше най-много от всички златния медал на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Българският отбор беше сочен за фаворит през целия олимпийски цикъл от специалистите в света!

Българската школа по художествена гимнастика догодина ще чества своята 70-годишнина! През тези 70 години тази забележителна школа има своите десетки световни и европейски шампионки! Само световните ни шампионки са 78!!Има своите олимпийски медалистки! Има своите невероятни треньори, които са създавали този красив спорт в десетки държави по света!

В този ред на мисли, няма нищо неестествено, дори е напълно закономерно, този фантастичен отбор, със своя изумителен треньор да спечели и най-голямото отличие в спорта - златен олимпийски медал, по един неповторим и категоричен начин!

Българската федерация по художествена гимнастика, както и отбора, треньорите, и аз като президент на БФХГ получихме и продължаваме да получаваме поздравления от цял свят за изключителната си победа, както и от клубовете в страната, институциите и феновете!

Българската художествена гимнастика е написала със златни букви имената на многобройните си шампионки в книгата на световната художествена гимнастика, пише ги днес и ще продължава да ги пише, защото този спорт в България има велики традиции и се радва на огромната любов, внимание и подкрепа на българите и институциите!

Ние уважаваме нашите съперници и вярваме, че заслужаваме и тяхното уважение.

Българската художествена гимнастика ще продължи да работи и съществува по начин, с който да оставя забележителна диря, с която световната централа по гимнастика ФИГ да се гордее!

Респект към съдиите на Олимпийските игри в Токио 2020!

Илиана Раева"

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ