Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори на старта на предсезонната подготовка. „Моряците“ направиха първа тренировка. Той сподели целите на тима през следващите сезон. По думите му Черно море е бил много близо до третото място и през следващата кампания ще се бори за колкото се може по-високо класиране.

„Да изясним, че тези хора, които получиха по-малко шансове, трябва да ни направят живота на треньорите по-труден при решаване кой да започва мачовете. Ние имаме 23-24 човека. Сега започват трима юноши плюс тези, които бяха преотстъпени, се връщат. Имаме доста потенциал, който трябва да се развива. После ще търсим други, не ни е фикс идея. На този етап няма да има други напуснали“, коментира Илиев за наличните футболистите.

„Може би ще търсим халф и офанзивен играч. В защитата ще търсим, ако продадем някой. Имаме пет крила в отбора. Трябва да се събудят. Имаме голямо количество, трябва да дадат и качество“, добави той.

„Близо месец ще ни е подготовката, почивката е малко. След тази кратка почивка много хора, включително аз, се чудят как да процедират“.

„Ние последните две години, може и предните с баражите, сме много близко до третото място, независимо, че отборите пред нас имат дали двойно, дали тройно по-голям бюджет. На терена показахме, че разликата не е толкова голяма. Гледаме колкото се може по-напред. Надявам се сега като още по-малко хора напускат и малко нови влизат, да надградим. В съблекалнята имаме резерви и те трябва да се посъбудят“, каза още специалистът.

От Черно море: В нито един момент не сме имали съмнения, че Илиев е точният човек за нашия клуб

Черно море удължи договора на Дани Димов и подписа с юноша

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS