Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след обрата на „Герена“. „Моряците“ стигнаха до победата с 2:1, въпреки че останаха с човек по-малко в края на първата част. Наставникът на варненци смята, че половината футболисти на Левски са си помислили, че мачът е приключил при 0:1 и червения картон. Илиев разкри, че на полувремето е успял да убеди своите играчи, че могат да обърнат мача.

Левски се удави в 10 от Черно море (видеоанализ)

„Първото полувреме не го изиграхме добре. Футболистите прегоряха и не направихме нищо. Искахме да търсим празните пространства, Левски не ни позволи и заслужено водеше на полувремето. Стана изгонването, видях в съблекалнята доста хора бяха навели главите и трябваше да ги убедим, че можем да обърнем мача. Казах им също, че обърнахме Локо Пловдив от 2:0, 3:2. Манталитетът в България го знаем, половината от Левски са си мислели, че мачът е свършил при 1:0 и човек повече. Само са си мислили с колко ще ни победят. Всеки във Варна говореше, че сега е моментът след 62 години да победим и затова влязохме така пренавити“, сподели Илиев.

„Като се получат нещата е лесно да се правим на герои. Важното е, че използвахме нещата, които искахме. Прибрахме се добре, Левски започна да играе по-плахо и използвахме това, което искаме - бързи контраатаки при всяко отнемане на топката. Ако не съм вярвал, със сигурност и футболистите в съблекалнята нямаше да го повярват“.

„На полувремето казах на Илиан (Илиан Илиев-младши), че няма какво да се прави. Навел главата, подсмърча. като си направил две грешки, няма какво да се прави. Точно младите бяха прегорели. Знам от опит. Сънувам преди мача, че вкарвам 3 гола, отивам на мача, не се получава. Какво да се прави“, заяви треньорът на Черно море.

„Тези победи винаги дават самочувствие, аз не мисля, че влязохме лошо първите минути, но нямаше идея да ги притиснем. Надяваме се този мач да е повратна точка, да не редуваме и да сме на полюси. Трябва да търсим нашата си цел – шестицата“.

„Не съм гледал гола на Левски, но има няколко грешки по принцип. Скъсяване на дистанция, атакуване на топката. Лошото е, че я допуснахме грешката в първото влизане на Левски в пенала. Добре, че не използваха ситуацията Левски като друг път да увеличат преднината. Може би Левски малко ни подцениха, но не трябва да се притеснявам от нито една защитата, това им казах на полувремето“.

„Далеч сме от игровото ниво, което имахме предните години. Надяваме се да ни се върне самочувствието и да играем по-добре. Нямаме футболисти, които цял мач да бягат в дефанзивен план. Не държим и топката последните мачове, трябва да се подобрим“, допълни той.

„Нас тия почивки за националните отбори ни се отразиха добре. Те не бяха почивки, максимално използвахме. С десет човека издържахме физически, от тази гледна точка вече нямаме проблеми“, завърши Илиев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS