Изпълнителният директор на Берое Илко Русев заяви, че запазването на състава за втория дял от шампионата е плюс за отбора. Той подчерта, че от самото начало клубът не е планира да привлича нови футболисти през зимния трансферен прозорец, а основната цел е била да се запази настоящия състав.

Русев призна, че офертите за Макута, Фуртадо, Конте и другите футболисти не са устройвали клуба.

Изпълнителният директор на Берое обяви, че вече един играч е подновил договора си със старозагорци, а до края на деня още един ще го стори.

„Доволни сме от подготовката. Времето също помогна, особено в Стара Загора климатът бе благосклонен. Условията бяха изключително добри за зимна подготовка. Контролата, която бяха планирани се проведоха. Подготовката за шампионата е по-ползотворна от контроли, които се играят с противници в Турция. Всичко върви по план“, сподели Русев.

„Разбира се, че запазването на състава е плюс. Ние от самото начало знаехме, че няма да привличаме футболисти през зимния трансферен прозорец. Това означаваше, че ще трябва да се постараем да запазим състава и да върнем в кондиция играчите, които бяха болни и контузени в края на есенния полусезон. Трябваше да окомплектоваме отбора и всички да са здрави, за да проведат пълноценна подготовка. Съставът трябваше да бъде запазен, защото маратонът е дълъг и имаме реална ситуация да изпълним целите, които сме си поставили. Идеята беше да запазим отбора и да сме боеспособни през пролетния полусезон. Трябва да покажем това лице, което видяхме от Берое в началото на есенния полусезон с добри игри и най-вече резултатни“, добави той.

„Интерес имаше и към Макута, и към Фуртадо, и към Конте, а и към други футболисти. Действително, когато сме си поставили по-високи цели трябва да сме по-предпазливи по отношение на така да го кажа разбиването на един отбор. Имаме футболисти, които са водещи и са основни фигури. Истината е, че не бяхме готови да търсим евентуални заместници сега през зимния трансферен прозорец, нямахме готовност в това отношение. Основната идея беше да запазим състава. Има предложения, които трудно се отказват и е почти невъзможно да бъдат отказани, но това, което получихме като варианти, предпочетохме да запазим отбора и да продължим да преследваме целите, които сме си поставили.“

„Нещата с Гаюс Макута не са толкова елементарни, тъй като това той дали ще бъде откупен зависи и от самия футболист, който трябва да бъде доволен от личните условия, които му се предлагат. Изявите му в Берое вдигнаха нивото на самия футболист. Има време до края на срока на преотстъпване да помислим в това отношение. Предполагам, че няма да бъде толкова лесно да го задържим след изтичането на срока на договора му, но за нас по-важното е той да даде максимума, който може за отбора през пролетния полусезон и със съотборниците си да върнат Берое на победния ход и да постигнем целите си“, допълни изпълнителният директор на Берое.

„Чужденците, които сме привлекли в момента в Берое са добри футболисти. Аз най-малко искам да ги деля на чужденци и на българи. Интересът към нашите чужденци е доста голям. Всеки трансферен прозорец ни нападат с предложения за евентуални трансфери. Това пак е свързано с политиката и целите, които си поставяме. Има оферти, които не могат да бъдат отказани. Преценихме, че може да си позволим да задържим така да кажа добрите футболисти при нас. Поставяме си амбициозна цел да се класираме за евротурнирите. Аз съм изключително радостен, че успяхме да запазим цялостта на отбора. Имаме български национали, което също ни радва.“

„Започнахме да водим разговори с част от футболистите за подновяването на техните договори. С един футболист имаме преподписан договор. Днес мисля, че ще имаме с още един играч преподписан договор. Не бързаме да афишираме кой остава и кой не остава. Тепърва започват мачове и искаме да направим добра преценка за бъдещето на състезателите“, каза още Илко Русев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS