Има сделка: Лудогорец с ново попълнение

| efbet Лига, Лудогорец

Ботафого приключи продажбата на халфа Алекс Сантана в Лудогорец. Трансферната сделка възлиза на 780 хиляди евро, около 4,7 милиона бразилски реали, съобщава „O Dia“. В трансферната операция влиза и защитникът Рафаел Форстър, който преминава от българския шампион в бразилския клуб.

Бразилският Интернасионал ще получи около 93 хиляди евро от сделката, тъй като има 10% от собствеността на Сантана.

Сантана пристигна в академията на Интернасионал през 2012 година, когато беше на 17-годишна възраст. През 2015 година халфът бе преотстъпен под наем в Крисиума. По-късно Алекс премина през отборите на Гуарани и Парана. През 2019 година Сантана бе продаден на Ботафого, където изигра 53 мача и вкара 11 гола.

Сантана получи разрешение да пътува до България, за да финализира трансфера си в тима на Лудогорец.

25-годишният полузащитник не игра в последния мач на отбора си, като тогава от клуба заявиха, че халфът има лека травма. Всъщност преговорите за продажбата му са били в доста напреднала фаза и той не е бил в състава, за да не получи контузия.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още