Йордан Александров: На Световна купа първите 8 винаги са на високо ниво, на финала всичко започва от нулата

Лора Николаева Лора Николаева

Българският гимнастик Йордан Александров сподели мнението си след втория състезателен ден от Световната купа по спортна гимнастика във Варна. 26-годишният Александров се класира във финала на успоредка, след като бе оценен с 13,650 точки.

„Като цяло съм доволен, защото както казах онзи ден на четирите уреда имах нови съчетания. Днес допуснах няколко грешки, но съм доволен, че на успоредката успях да вляза в топ 8 въпреки че имах грешка на отскока. На висилката също не беше много чисто изиграването, но и там съчетанието е ново, добавил съм нови упражнения. Там имах възможност по-висока оценка да изкарам, но съм доволен, че изиграх новото съчетание. Надявам се след 1-2 месеца, преди Европейското, да съм по-стабилен и крайната оценка да е по-висока.

За финала съм по-спокоен, защото целта беше да вляза в него. За финала ще се опитам да направя въможно най-чистото съчетание и да оправя отскока.

Самите резултати показват на какво ниво са. Валентина Георгиева с два финала, Теодор Трифонов също. Това са големи успехи за нас. Надявам се утре Тошко и Валя да представят България по най-добрия начин.

За моето съчетание мога да кажа, че мога да кача пет, шест десети. Стартовата оценка също ми е доста висока в сравнение с другите гимнастици. Целта е да допускам възможно най-малко грешки и оценката ще си дойде.

На Световна купа първите 8 винаги са на високо ниво. На финала всичко започва от нулата и ще е интересно“, сподели Александров след класирането си за финал на успоредка, който ще е в неделя.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още