"Конгрес ще има, но няма да е легитимен". Това заяви пред колегите от bTV членът на Изпълкома и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. Причината е, че според него не се спазва устава.

Лечков също така бе категоричен, че няма да се кандидатира за президент на БФС. Той допълни, че не вижда Емил Костадинов и Стилиян Петров, като шеф на родната централа.

"Трябва да се следва устава. Твърдя, че продължава да не се спазва устава, който бе гласуван на Конгреса. На 11 декември има насрочена дата за Конгрес. Тепърва предстои да се оформи дневния ред. Каквото и да стане на Конгреса ще се решат нерешените проблеми. За мен имаше погрешно поискана и погрешно подадена оставка. В момента Борислав Михайлов не влия на футболния съюз. Конгрес ще има, но няма да е легитимен. Няма да се кандидатирам за президент на БФС. Конгрес ще има, но няма да бъде легитимен".

"Искам да ми посочите какво не сме свършили, като ръководство откакто поехме БФС. Българският футбол се оформя в клубовете, не в националния отбор. Няма как, ако през седмицата не тренираш на 100% през уикенда да ти се получат нещата. Всички ние сме виновни за състоянието на българския футбол. Когато ние играхме си свършихме работата на терена. След това, като ръководство също си свършихме работата". 

"Не виждам Стилиян Петров или Емил Костадинов, като шеф на БФС. Нека да видим какво ще се случи. Клубовете избират президента", каза Лечков. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS