Селекционерът на румънския национален отбор Едуард Йорданеску отхвърли предположението, че неговият отбор и Словакия ще играят за равенство в последната среща от група Е на Евро 2024 в сряда, тъй като евентуално реми ще класира и двата състава за осминафиналите на континенталната надпревара.

"Не можем да контролираме какво говорят хората, но сме напълно концентрирани върху мача утре“, каза националният селекционер на Румъния.

"Играем, за да се класираме за фазата на елиминациите и искаме да завършим първи. Ако спечелим групата, поне теоретично, имаме известно предимство по отношение на допълнителни дни почивка и евентуално по-слаб съперник. Но най-важното е да се класираме, това е нашата основна цел. Това е исторически момент за националния отбор, момент, който е специален в нашите кариери", добави треньорът.

"Словакия е един от най-добре организираните отбори на този турнир. Изучавах ги много в квалификациите и тук, в Германия. Техният треньор Франческо Калцона изгради ясна идентичност и балансиран отбор с опит. Те имаха допълнителен ден почивка, но утре няма да ни интересува умората или напрежението, важно е само сърцето. Няма друг сценарий за нас, искаме да се класираме, независимо как“, заяви Едуард Йорданеску.

"Ако погледнете тяхната статистика, Словакия е много прецизен отбор, който има ясни механизми и много сложен начин на игра. Играчи, които балансират усилия и техника, и имат трима или четирима играчи, които са стълбовете на техния отбор“, каза още селекционерът на Румъния.

„Те са солиден отбор, емоционален отбор и това ще бъде психологическа битка. И двата отбора имат шанс да се класират, но и двата трябва да запазят хладнокръвие и да реагират на случващото се на терена", каза още Йорданеску.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS