Семейството на Дарик радио осиротя, след като един от най-добрите журналисти на медията напусна земния си път. Йовка Йовчева води тиха, но дълга битка с рака. 

“Смъртта е... само промяна в начина на присъствие… Има хора, които не са перфектни, но чрез тях срещаме най-доброто в себе си. Йовка Е такъв човек”, написа водещият на “Игрите на ума” д-р Иван Кацаров. 

"Йовка отлетя... За да остане да живее във всеки от нас... И да ни направи навярно малко по-добри. Все по-близо до равносметките, за които винаги е рано, и все по-близо до прозрението, че можем да обичаме и преди да е станало късно. След като не успяхме да спасим теб, како, дано поне успеем да спасим човеците в себе си... Поклон", написа водещият и репортер в Дарик радио Димитър Панев.

"Отлетя Момичето! Колежката, душата, справедливият глас на Дарик радио, майка на три деца! Бог да прости Йовка Йовчева", изрази своите съболезнования и водещият Ники Кънчев.

Целият екип на радиото изказва съболезнования на близките ѝ. 

Йовка е човекът еталон за вече изчезващата българска журналистика. Интервютата ѝ са вечен архив не само за радиото, но и белег за това, че смелите намират отговорите. Всички, които работихме с Йовка, имахме щастието да се докоснем до Свръхчовек - професионалист с педантичен нюх в работата си. Да познаваш Йовка е не просто да си неин колега. С нея заобичваш работата си.

Светъл път, Йовче!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS