Играчите на немски тим се отказват от заплатите си, клубът няма да съкращава никого

В интервю за клубния сайт на Борусия Мьонхенгладбах спортният директор Макс Еберл и изпълнителният Щефан Шипърс говорят за ситуацията в клуба във връзка с епидемията коронавирус и как тя влияе. Двамата разкриха, че играчите на тима са предложили да се откажат от заплатите си, за да може Борусия да продължи да функционира. Друга основна цел пред клуба е да не се съкращава нито един служител.

Ето какво каза Еберл:

„Здравето е най-важно в момента, това е приоритет номер 1. Както казах преди седмица преди срещата с Кьолн, футболът е най-лрекрасното нещо на света, но има неща, които са по-важни. В ситуация сме, в която футболът трябва да остане на заден план, за да преборим пандемията по възможно най-добрия начин.”

„Разбира се, трудно е на момчетата, защото не знаят какво следва и се притесняват за здравето на своите семейства. Но също така знаят, че ние ще им осигурим много добра медицинска помощ. Футболистите разбират ситуацията и дори предложиха да се откажат от заплатите си, за да помогнат на клуба. Много се гордея с момчетата. Заставаме заедно за Борусия. Треньорите и директорите също се присъединиха към идеята.”

Изпълнителният шеф на Борусия Мьонхенгладбах добави, че ситуацията е много трудна за всеки отбор. Целта пък е да не се съкращава никой.

 „Имаме двама колеги, които са заразени с коронавирус. И двамата се чувстват добре, като единият имаше леки симптоми на заболяване, но отшумяха за 2 дни. За да се справим с епидемията, изпратихме служителите си още миналата седмица да работят от тях. Нека феновете ни да приемат сериозно мерките от правителството и да бъдат отговорни, за да защитим хората от болестта. Отборът ни също е засегнат, затворени са хотелът, фенмагазинът, спортният бар, различните академични съоражения. Отворени са рехабилитационните центрове. Мерките бяха подходящи с оглед развитието на епидемията.”

„Изпитваме най-трудната ситуация в клуба от 1999 година. Очакваме загуба на приходи поради спирането на мачовете. Приходите от зрителите, от телевизионните права и от спонсори ще се отрази. На срещата в понеделник решихме да предприемем мерки. Целта е Борусия Мьонхенгладбах да се справи с кризата без да съкращаваме никого. За да се получи, трябва да работим здраво всички. Ще трябва обаче да използваме похвати, които и други компании в Германия правят. Ще използваме непълно работно време. В момента разработваме вариантите. За да избегнем финансови трусове, ни се иска на всички клубове да довършим сезона, дори и без публика на срещите, за да получим финансови средства от телевизиите. Не е реалистично да се надяваме, че в близките седмици ще има зрители на срещите. Всички сме съгласни също така, футболът в Бундеслигата без фенове не е това, което искаме. Но ако позволим да продължат двубоите без привърженици, ще позволи на много клубове да оцелеят икономически.

Страхотен жест: Германските национали даряват 2,5 милиона евро за коронавируса

Невероятната история на един безкраен финал и единствената година без шампион на Германия

Прочетете още