Испания и Португалия със съвместна кандидатура за Мондиал 2030

dsport.bg

Испания и Португалия обявиха съвместно кандидатурата си за домакинство на Световното първенство през 2030 година. Представителите на двете страни са подписали споразумение в Лисабон. 

Ако кандидатурата на двете съседни държави от Иберийския полуостров бъде одобрена, то те ще приемат юбилейния Мондиал - точно 100 години след първия такъв в Уругвай през 1930.

"Това споразумение представлява важна стъпка за този общ проект на федерациите, а също и за свете страните. Футболът и като цяло спортът, са великолепен инструмент за да се преодолеят големи трудности, пред които сме изправени", заяви президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес.

Испания и Португалия не са единствените желаещи страни, които да приемат Мондиал 2030. Съвместна оферта са предложили и южноамериканските Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай.

Балканските държави в лицето на Румъния, Гърция, България и Сърбия също вече са подали своите кандидатури. 

Мондиал 2022 ще се проведе в Катар, а този през 2026-та година - в Канада, САЩ и Мексико. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук