Испанската федерация ще отпуска заеми на клубовете

Испанската футболна федерация е готова да отпуска кредити на клубовете заради епидемията от коронавирус. Това обяви президентът на асоциацията Луис Рубиалес. Според него федерацията ще може да отпусне до 4 милиона евро на отборите от долните нива на футбола в страната, като сумата ще зависи от заплатите на играчите в отбора.

Луис Рубиалес: В Испания няма да играем през 48 часа

Рубиалес бе категоричен, че заемите ще са безлихвени и ще са за срок от 2 години. По този начин, според него, ще бъдат спасени доста от по-малките клубове от фалит.

"Говорим за 4 млн. евро за по-долните нива на испанския футбол, но има и професионален футбол, към който трябва да се обърнем. Ако Ла Лига иска да разговаряме, е време да направим сметките. Работихме за осигуряването на финанси на стойност 500 млн. евро", обясни босът.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още