Испански съд: Без мачове от Ла Лига в други държави

| Испания

Испански съд подкрепи решението на футболната федерация на страната да откаже на лигата провеждането на мач от първенството в САЩ. Футболната лига искаше през януари 2019 година срещата между Барселона и Жирона да се състои в Маями.

Федерацията тогава заяви, че мач в чужбина не може да се проведе според испанските и международните разпоредби и договорите за телевизионно излъчване,а освен това ще навреди на останалите 18 клуба в Лигата и на феновете на Жирона и Барселона.

Лигата заведе дело в съда, което доведе до днешното решение. Съдът постанови, че лигата трябва да постигне споразумение с федерацията, за да следва своя план за мачове в чужбина. Лигата отговори, че ще обжалва решението пред по-горна съдебна инстанция.

"Провеждането на мачове от Ла Лига в чужбина, подобно на срещи от НБА или НФЛ, е положително за развитието на спорта" се казва в изявление на Лигата. Испанската федерация провежда Суперкупата в чужбина през последните две години - първо в Мароко и този сезон в Саудитска Арабия.

Федерацията е ръководният орган на всички футболни, професионални и любителски отбори и организации в Испания. Ла Лига комерсиално управлява първите две нива на елитния футбол. През последните години президентите на федерацията и на лигата имаха многобройни спорове по различни теми.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още