Италия и Полша домакини на Евроволей за жени и мъже U21 и U22

България приема европейска квалификация при мъжете

dsport.bg

С цел развитие на младите състезатели и усъвършенстване на техните умения през настоящата 2022 година Европейската волейболна конфедерация (CEV) взе решение да бъдат организирани първите по рода си Европейски първенства - за жени под 21 години и за мъже под 22 години.

България ще участва с отбори в квалификациите и за двата шампионата, като при мъжете ще е домакин на турнира от група D.

При жените U21 в квалификациите от 19 до 21 май ще участват 17 отбора, разпределени в 5 групи - 2 групи с по 4 тима и 3 групи с по 3 тима. Националките ни ще играят в група D в Австрия заедно с домакините, Фарьорските о-ви и Израел. За Европейското ще се класират победителите в 5-те групи, 2-та най-добри втори, както и страната-домакин.

Италия е организатор на финалната фаза. Спорът за титлата е планиран за 8-17 юли.

При мъжете в квалификациите от 19 до 21 май са се записали за участие 23 отбора, които са разпределени в 6 групи - 5 групи по 4 тима и 1 група с 3 тима.

България ще е домакин на квалификационна група D, като ще посрещне тимовете на Фарьорските о-ви, Франция и Унгария. За Европейското се класират победителите в 6-те групи, най-добрият втори отбор от всички групи и домакинът на Европейското - Полша. Спорът за титлата е на същите дати, както при жените ( 8-17 юли).

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още